Nieuws

Bent u die NIEUWE PUPEIGENAAR of

Bent u allang EIGENAAR van een Tibetaantje  ……….

En wilt u zich wat meer in ons geliefde ras verdiepen?

Dan is misschien het boek Tibetan Terriers – The Little People (Centenary Edition) van Hanne Mathiasen wat voor u. Mw. Matiasen is een gerenommeerd fokster van Tibetaanse Terriërs in Denemarken.

Het boek bevat enorm veel informatie over het ontstaan van het ras, hoe we met z’n allen het ras proberen te behouden en gezond te houden, hoe het leven met een Tibetaanse Terriër eruitziet, welke mensen heel veel voor dit ras vroeger en nu hebben betekend en betekenen, tips en tricks bij de opvoeding.

Het is een internationaal boek, uit diverse landen staat o.a. een lijst van fokkers gemeld, wat uiteraard een momentopname is.  

Het boek heeft meer dan 200 pagina’s, in Engelse tekst en met vele mooie foto’s. Momenteel liggen er nog een aantal exemplaren bij de TTCN op de plank. Inclusief de verzendkosten binnen Nederland kost het boek € 69,=

Het boek is bij de TTCN te bestellen via de penningmeester, stuur een mail naar penningmeester.ttcn@gmail.com

 

Boek

Zo kies je een gezonde en sociale hond

Geschreven op

Bij het kopen van een gezonde en sociale hond komt veel kijken. Het Fairfok platform heeft speciaal voor hondenkopers een interactieve brochure uitgebracht met een overzicht van beschikbare informatie, diensten of producten van organisaties die zich actief inzetten voor de gezonde en sociale hond in Nederland. 'Fairfok', oftewel 'eerlijke fokkerij', is de naam waaronder een aantal samenwerkende organisaties en instituten in Nederland aan hetzelfde... Lees meer »

TT World Congress 2020

Geschreven op

Voor het 15e Tibetaanse Terriër Wereldcongres dat gepland staat in 12 en 13 september 2020 in Frankrijk, vragen wij u vriendelijk om twee A4-pagina's in Word- en PDF-formaat een korte presentatie van uw club inclusief geboortestatistieken, uw gezondheidsprotocol , de verschillende activiteiten met Tibetaanse Terriër in uw land, de kampioensregelgeving, de rechtersopleiding en de laatste nationale kampioenen met hun foto. D Lees meer »

Eikenprocessierups: let op uw huisdier!

Geschreven op

Het Kenniscentrum Eikenprocessierups heeft bekend gemaakt dat er dit jaar drie keer zoveel eikenprocessierupsen zijn, in vergelijking met een jaar geleden.Enorme jeuk, rode bultjes en soms zelfs heftige klachten als kortademigheid of een dikke tong kunnen het gevolg zijn van contact met de minuscule brandhaartjes van de rups. Ook dieren hebben er last van, waarschuwt dierendermatoloog Annette van der Lee. Lees meer »

Bezorgheid over afname inentingen bij huisdieren

Geschreven op

Vaccinatie is een belangrijke en effectieve manier om besmettelijkeziekten te voorkomen. Door vaccinatie wordt het lichaam voorbereid op een mogelijke infectie, waardoor het immuunsysteem direct in actie kan komen. Zo worden ziekteverwekkers uitgeschakeld voor ze schade kunnen toebrengen. Om het effect van vaccinatie te laten voortbestaan, moet er regelmatig opnieuw gevaccineerd worden. Een vaccinatie geldt doorgaans voor één specifieke ziekte. O Lees meer »

Neem contact op