Nieuws

TT World Congress 2020

Geschreven op

Voor het 15e Tibetaanse Terriër Wereldcongres dat gepland staat in 12 en 13 september 2020 in Frankrijk, vragen wij u vriendelijk om twee A4-pagina's in Word- en PDF-formaat een korte presentatie van uw club inclusief geboortestatistieken, uw gezondheidsprotocol , de verschillende activiteiten met Tibetaanse Terriër in uw land, de kampioensregelgeving, de rechtersopleiding en de laatste nationale kampioenen met hun foto. D Lees meer »

Eikenprocessierups: let op uw huisdier!

Geschreven op

Het Kenniscentrum Eikenprocessierups heeft bekend gemaakt dat er dit jaar drie keer zoveel eikenprocessierupsen zijn, in vergelijking met een jaar geleden.Enorme jeuk, rode bultjes en soms zelfs heftige klachten als kortademigheid of een dikke tong kunnen het gevolg zijn van contact met de minuscule brandhaartjes van de rups. Ook dieren hebben er last van, waarschuwt dierendermatoloog Annette van der Lee. Lees meer »

Bezorgheid over afname inentingen bij huisdieren

Geschreven op

Vaccinatie is een belangrijke en effectieve manier om besmettelijkeziekten te voorkomen. Door vaccinatie wordt het lichaam voorbereid op een mogelijke infectie, waardoor het immuunsysteem direct in actie kan komen. Zo worden ziekteverwekkers uitgeschakeld voor ze schade kunnen toebrengen. Om het effect van vaccinatie te laten voortbestaan, moet er regelmatig opnieuw gevaccineerd worden. Een vaccinatie geldt doorgaans voor één specifieke ziekte. O Lees meer »

PATELLA LUXATIE

Geschreven op

De patella (knieschijf) zit in de pees van de grote dijbeenspier. Er komen grote krachten op deze spier zodat de poot het lichaam kan dragen en honden kunnen staan, lopen en springen. Om te zorgen dat de knieschijf in het midden van het gewricht blijft is er een groeve, waar de knieschijf doorheen glijdt. Als de knieschijf uit de groeve schiet (patella luxatie), kan dat been het lichaamsgewicht niet meer dragen. Lees meer »

Neem contact op