Behendigheid met onze Tibetanen (2014)

Behendigheid met onze Tibetaanse Terriërs is leuk en gezellig, maar soms toch ook wel erg spannend en sportief. De laatste competitiewedstrijd van Cynophilia is geweest en de competitielijsten zijn opgesteld. De Tibetaanse Terriërs die behendigheidswedstrijden lopen hebben nu wel hun verdiende ‘rust’ gedurende de wintermaanden. De laatste wedstrijden zijn voor enkele nog spannend geweest. Alleen de beste 39 combinaties mogen in de hoogste categorie blijven. De laatste wedstrijden was het voor sommigen van ons nog punten sprokkelen.

 


Het komende jaar, 2014, zullen er in de verschillende klasse weer 9 Tibetaanse Terriërs gaan strijden, maar vooral genieten. Van deze 9 zijn er 3 van ons favoriete ras die in de hoogste categorie, de C-medium, met de beste van Nederland meestrijden. Gelukkig is het ons alle drie gelukt om in de C-medium te mogen blijven. Sandra met Lummel (7 jaar), Simone met Pachuba (5 jaar) en Pim met Whoopi (9 jaar) zullen hun best gaan doen volgend jaar. 

Simone loopt zelfs nog met Mido in de Veteranen klasse. Mido is ruim 11 jaar oud en mag nog op een leuke manier sportief bezig zijn. Natuurlijk vinden wij het leuk als jullie ons met ‘de jeugd’ komen helpen in de behendigheidscompetitie. Ons favoriete ras kan zich goed meten met bijvoorbeeld de Sheltie (een van de rassen die je het meest ziet op het behendigheidsveld) en onze honden vinden het geweldig!

Dit jaar is er nog een laatste wedstrijd, de cynophilia masters op 20 oktober. Dit is een wedstrijd voor alle B en C combinaties die een 1
ste plaats of 3 podiumplaatsen hebben gelopen tijdens de competitie. Tijdens deze wedstrijd zal Pim samen met Whoopi proberen foutloos en zo snel mogelijk de rondjes te lopen. Kom gerust eens kijken tijdens één van de wedstrijden. Op
www.nimble.nl staan de wedstrijden gepland.  Op facebook is er zelfs een pagina, "agility tibetans” waar filmpjes op gezet worden van Tibetaanse Terriër eigenaren over heel de wereld!

Er zijn overigens ook genoeg mogelijkheden voor de recreatiev
e loper die wel lekker met z’n Tibetaanse Terriër wil racen maar geen wedstrijden hoeft te lopen! Veel kynologenclubs kunnen u hier meer over vertellen.

Groetjes en tot ziens, Sandra en Pim (en de race swiffers)

 

Neem contact op