Herplaatsing

7 maart 2021 

Een Tibetaanse Terrier intacte reu van bijna 8 jaar oud is op zoek naar een herplaatsingsadres.

De hond is vanaf 8 weken bij zijn huidige eigenaar in huis en helaas is er in 2018 een bijtincident geweest met een duidelijke aanleiding (pijn na allergische reactie). Sindsdien is er sprake van een vertrouwensbreuk tussen de hond en het baasje.
Zij heeft advies hierover gevraagd bij een gedragsdeskundige maar er blijft sprake van een gespannen situatie die helaas niet verbetert. Sinds enkele jaren laat de hond zich ook moeilijker verzorgen (vacht / ogen).  En hierdoor lijkt het vicieuze cirkel te worden waarvan het de huidige eigenaar tot haar grote verdriet niet lukt om die voor beiden te doorbreken.
Voor zijn verzorging gaat de hond maandelijks naar de trimsalon omdat het niet meer mogelijk is om dit zelf zonder muilkorf te doen.

De hond is  een rustige hond die in en om huis zich prima zelf vermaakt. Kroelen en aaien is wanneer je zijn vertrouwen hebt gewonnen geen probleem. Hij kan zonder problemen alleen thuis zijn. Het is geen uitbundige hond qua spel. Hij is graag op zich zelf en houdt er niet van gestoord te worden als hij in zijn eigen wereldje zit. Hem zomaar uit het niets aanraken is dan geen goed idee.
De hond gaat als vanaf 2014 twee  x per week mee met de uitlaatservice waarbij er met meerdere honden tegelijk gelopen wordt. De reu wordt hierbij aan de lijn gehouden omdat men niet weet of hij betrouwbaar is met het hier-komen. De hond gedraagt zich netjes aan de lijn en heeft nooit voor problemen gezorgd. (De uitlaatservice omschrijft hem zelfs als angsthaas dus zeker geen haantje de voorste.)

Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom hij tijdens wandelen met zijn eigen baas soms naar bepaalde honden kan uitvallen onder het mom van “aanval is de beste verdediging”.

Deze hond is op zoek naar een ervaren hondeneigenaar als nieuw baasje. Het inzetten van grommen en bijten om mensen op afstand te houden bij handelingen die hij spannend vindt lijkt misschien over te komen als dominant gedrag maar dat is zeker niet het geval. Deze hond is in basis erg onzeker en zal veel tijd nodig hebben om zijn nieuwe baasje te gaan vertrouwen. Voor het elkaar verkennen en leren kennen zal dus ook zeker kennis nodig zijn van hondentaal en stress-signalen.
Mogelijk dat een stabiele andere hond ( een teef of kleiner formaat reu) in het huishouden een steun voor hem zou kunnen zijn – omdat hij op dit moment niet samenwoont met een andere hond zal dit met elkaar verkend moeten worden. Met katten kan hij niet overweg.
Hij zal zeker niet geplaatst kunnen worden bij kinderen die misschien met alle goede bedoelingen hem nog niet goed kunnen lezen en daardoor zijn grens overschrijden.
Heeft u serieuze interesse en voldoet u aan het profiel van ervaren hondeneigenaar die samen met honden leeft volgens het principe van wederzijds respect en vertrouwen dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met de huidige eigenaar via wmholtman@hotmail.nl

Neem contact op