Herplaatsing

Seb zoekt een nieuw baasje

Wegens een ingrijpende wijziging in de gezinssituatie als gevolg van een ziekte zijn de eigenaars van Seb, met pijn in hun hart, helaas genoodzaakt een nieuw tehuis te vinden waar hij de aandacht krijgt die hij verdient.

Seb is een reutje van ca. 6 jaar. Hij is in het bezit van een stamboom en de nodige andere (enting)papieren. Hij heeft de kleur zandkleur/wit.

Seb is een vrolijke en enthousiaste hond die goed gehoorzaam is maar wel baat heeft bij een consequente opvoeding. Hij is redelijk goed gesocialiseerd, hoewel hij regelmatig wel wat “bezitsdrang” toont, zeer zeker als hij zich bedreigd voelt of als hij zijn eten verdedigd.  Zijn omgang met mensen is goed maar i.v.m. met de genoemde eigenschap is het beter om Seb niet bij een gezin met jonge kinderen te plaatsen. Hij is opgegroeid in een gezin met oudere kinderen en een andere Tibetaan die 3 jaar jonger is en is geen andere huisdieren gewend.

Hij kan het, wanneer hij niet aan de riem zit, redelijk vinden met de andere honden in de buurt. Echter aan de riem vertoont hij soms wel eens uitvallend gedrag.

Seb is er aan gewend om auto te rijden, maar een langere reis is vervelend voor hem. langere tijd alleen blijven in zijn mand, als het nodig is, is ook vervelend voor hem. 

De vaste trimmer kan Seb zonder problemen behandelen en corrigeren als hij iets niet fijn vindt. Zij vindt hem erg onzeker, maar een lieve en trouwe hond.

Meer informatie kunt u opvragen bij onderstaande familieleden die u namens de eigenaars ook meer uitgebreide informatie en eventueel foto’s kunnen geven:

Mw. Jolien Meijerhof te Groningen, tel. 06-15593092  E.mail: jolien_meijerhof@hotmail.com

Of Tim Lechner, tel. 06-38297836

Neem contact op