Waar moet u op letten bij de zoektocht naar een pup?

Vaak is het moeilijk om aanbiedingen van fokkers in tijdschriften of op internet kritisch te beoordelen en om het kaf van het koren te scheiden. Daarom hebben wij een aantal zaken die daarmee te maken hebben op een rijtje gezet. Ga dus niet verder op zoek naar een pup voor je de onderstaande informatie hebt gelezen.

Uiteraard koop je een pup nooit in een winkel of via de computer (Marktplaats, Facebook etc.)! Daar horen ze niet thuis.

Een pup koop je ook niet zomaar bij de eerste de beste ‘fokker’ die honden aanbiedt. Alle pups zien er schattig uit, maar kleine pups worden snel groot en maken ongeveer 12 tot 15 jaar deel uit van je gezin. Je kan dus maar beter al het mogelijke doen om een hond in huis te halen die goed gesocialiseerd is en gefokt uit lijnen met zo weinig mogelijk gezondheidsproblemen en waarvan de voorouders bekend zijn.

Wat verstaan wij onder een goede fokker?

Bij je zoektocht naar een fokker moet je zeker de volgende criteria voor ogen houden. Op basis hiervan kan je aan de fokker alle mogelijke vragen stellen om de informatie te krijgen die je nodig hebt om uit te maken of hij op een verantwoorde manier fokt.

Criteria:

Tot slot

Praat ook met eigenaren die al een hond hebben gekocht en vraag naar hun ervaringen met de fokker waarin je bent geïnteresseerd. Wees niet verlegen om vragen te stellen – goede fokkers doen niets liever dan praten over hun ras! Er zijn geen ‘domme’ vragen, de enige domme vraag is de vraag die je nooit hebt gesteld. Denk tweemaal na als de fokker gehaast is en op een gemakkelijke manier onder je vragen probeert uit te komen …

Neem contact op