Verscherpte maatregelen Corona - Bericht van de Raad van Beheer

 

Naar aanleiding van de nieuw afgekondigde landelijke verscherpte maatregelen van 28 september jl. heeft de Raad van Beheer de volgende informatie naar buiten gebracht:

 

EXAMENS BFH OP LOCATIE:

Wij hebben de betreffende verenigingen benaderd, na akkoord van hun lokale overheid wordt bepaald of deze doorgang kunnen vinden de aankomende 3 weken. De meeste examens vinden immers plaats in sportkantines.

 

EXAMENS BFH LANDELIJK (Sport Cultureel centrum De Camp)

Dit examen gaat, in overleg met De Camp vooralsnog door.

 

EXAMENS VKK

Deze examens worden verplaatst van ons kantoor naar Sport Cultureel Centrum De Camp, de examenkandidaten zijn inmiddels geïnformeerd.

 

(SPORT)WEDSTRIJD/EXAMENS/KAMPIOENSCHAPSCLUBMATCH & CLUBMATCH

Per sport/evenement wordt er bekeken wat de mogelijkheden zijn, dit altijd in overleg met de lokale overheid en met de betreffende commissie en eventueel kantoor. Hierbij rekening houdend met de vereiste criteria, waaronder het aantal van 40 mensen die gezamenlijk, buiten aanwezig mogen zijn en dat de kantine gesloten moet zijn. Hierdoor worden er nu al evenementen aangepast of gecanceld.

 

TRAININGEN ETC.

Omdat de overheid aangeeft dat er maar 40 mensen buiten bij elkaar mogen zijn, met de uitzondering voor gelegenheden waar men kan sporten moeten jullie er goed rekening mee houden dat dit verantwoord is op jullie veld. Als jullie het zekere voor het onzekere willen nemen zorg dan voor maximaal 40 mensen op het veld. Zorg ervoor dat jullie instructeurs en cursisten op de hoogte zijn en zorg voor overlap in lestijd, zodat cursisten elkaar niet tegen komen en blijven de sportkantines gesloten.

 

Hieronder treffen jullie een voorbeeld van een tekst die rond gestuurd zou kunnen worden:

Zoals jullie hebben gehoord op de persconferentie van afgelopen maandag zijn de regels weer aangescherpt.

Ook wij zullen ons aanpassen aan deze regels en daarom zal met ingang van de training op 29 september de volgende maatregelen gelden: 

  • Geen toeschouwers. Kom alleen met je hond om te trainen
  • Ga vanuit de auto direct naar je trainingsplek en van de trainingsplek weer naar je auto (of fiets)
  • De eindtijden zullen weer aangescherpt worden. Dus na 45 minuten is de les klaar. Dan kunnen de cursisten naar de auto voordat de volgende groep arriveert
  • De kantine is gesloten! Deze is enkel open voor toiletgebruik door trainers die meerdere uren lesgeven
  • Hou te allen tijde 1.5 meter afstand van elkaar
  • En uiteraard : bij klachten, blijf thuis!

De trainingen van de onze vereniging zullen (tot nader bericht) wel doorgaan. Verder zijn de groepen van de les maximaal 8 personen groot en is ons terrein groot genoeg om de 1.5 meter te waarborgen.

Wij hopen dat iedereen gezond blijft en dat we op deze manier op een veilige manier met de honden kunnen blijven trainen.

HANDIGE LINKS;

RIVM; https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

Vb. Aangepast Protocol KC Amsterdam; https://www.kcamsterdam.nl/corona-protocol/?fbclid=IwAR0DyUD00UG5Pe1dhjNcD5xN8aGIoim7B5HPDcyOc1ApzpiWG8xNldxL0tI

Vb. aangepast protocol KC Canida Venlo: https://www.kccanidavenlo.nl/covid-19-corona-virus.html

« Naar het overzicht

Neem contact op