Zo kies je een gezonde en sociale hond

Bij het kopen van een gezonde en sociale hond komt veel kijken. Het Fairfok platform heeft speciaal voor hondenkopers een interactieve brochure uitgebracht met een overzicht van beschikbare informatie, diensten of producten van organisaties die zich actief inzetten voor de gezonde en sociale hond in Nederland.

'Fairfok', oftewel 'eerlijke fokkerij', is de naam waaronder een aantal samenwerkende organisaties en instituten in Nederland aan hetzelfde doel werken: een gezonde en sociale hond. De betrokkenen en partijen aangesloten bij Fairfok lopen uiteen van dierenbeschermers en hondenliefhebbers, rasverenigingen en fokkers, wetenschappers, dierenspeciaalzaken, tot voorlichters en opleiders. Ook het LICG is betrokken bij Fairfok.

Interactieve brochure

In de brochure staan drie belangrijke vragen en onderwerpen centraal waar kopers rekening mee kunnen houden bij de aanschaf van een hond:Past de hond ook echt bij mij, oftewel is er een goede match?

  • Waar moet ik op letten om een gezonde hond te kiezen?
  • Is de fokker betrouwbaar, houdt hij zich aan de regels en doet hij zijn best om zo gezond mogelijke honden te fokken?

De brochure wijst potentiële kopers van een hond de weg naar informatie over te verwachten eigenschappen van een type hond of ras, wat er nodig is voor het (onder)houden van een hond, over opvoeding en cursussen en over adoptie van een hond uit binnen- of buitenland. Ook is er informatie over de gezondheid en de erfelijke aandoeningen van rashonden en wordt inzicht gegeven in initiatieven om gezondheidsproblemen bij rashonden te verminderen. Daarnaast wordt ingegaan op de verplichte identificatie en registratie (I&R), mede met het oog op het tegengaan van illegale hondenhandel. De brochure sluit af met tips en adviezen van diverse organisaties om de hondenkoper te helpen met de keuze voor een goede en betrouwbare fokker.

Download de brochure

 

« Naar het overzicht

Neem contact op